Sposób przygotowania:
Mus z łososia w porzeczkowej galaretce
Sok porzeczkowy zagotowujemy. Dodajemy agar, mieszamy. Wylewamy sok na blachę, odstawiamy na noc.
Robimy mus: łososia rozdrabniamy, dodajemy sok z cytryny,mascarpone, sól, pieprz, agar. Blendujemy. Mus układamy na folii spożywczej, nadając kształt walca, zwijamy, związujemy końce. Wstawiamy do lodówki na noc. Rano wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
Galaretkę lekko podważamy nożem, aby łatwo odeszła od blachy. Na galaretce rozkładamy mus. Zwijamy. Roladę możemy na chwilę włożyć do zamrażalnika. Kroimy na plastry.
Robimy mus: łososia rozdrabniamy, dodajemy sok z cytryny,mascarpone, sól, pieprz, agar. Blendujemy. Mus układamy na folii spożywczej, nadając kształt walca, zwijamy, związujemy końce. Wstawiamy do lodówki na noc. Rano wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
Galaretkę lekko podważamy nożem, aby łatwo odeszła od blachy. Na galaretce rozkładamy mus. Zwijamy. Roladę możemy na chwilę włożyć do zamrażalnika. Kroimy na plastry.