Sposób przygotowania:
Jajka z guacamole
Jajka gotujemy na twardo. Odstawiamy by przestygły. Potem przekrajmy na pół, oddzielamy żółtka.
Papryczkę chili myjemy, przekrawamy na pół, oczyszczamy z nasionek oraz błonek.
Avocado przekrajany na pól, łyżką wydrążamy miąższ, miąższ przekładamy do miski. Do avocado dodajemy sok z limonki, pokrojone ząbki czosnku, wszystko miksujemy blenderem. Do pasty dodajemy drobno pokrojone listki kolendry, solimy do smaku.
Dwa ugotowane żółtka ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach i dodajemy do pasty z avocado. dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną pastę z avocado nakładamy łyżeczką do polówek ugotowanych białek jajek .
Dwa pozostałe żółtka również ścieramy na najmniejszych oczkach tarki i posypujemy nimi przygotowane jajka wypełnione pastą z avocado.
Dekorujemy listkami kolendry.
Papryczkę chili myjemy, przekrawamy na pół, oczyszczamy z nasionek oraz błonek.
Avocado przekrajany na pól, łyżką wydrążamy miąższ, miąższ przekładamy do miski. Do avocado dodajemy sok z limonki, pokrojone ząbki czosnku, wszystko miksujemy blenderem. Do pasty dodajemy drobno pokrojone listki kolendry, solimy do smaku.
Dwa ugotowane żółtka ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach i dodajemy do pasty z avocado. dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną pastę z avocado nakładamy łyżeczką do polówek ugotowanych białek jajek .
Dwa pozostałe żółtka również ścieramy na najmniejszych oczkach tarki i posypujemy nimi przygotowane jajka wypełnione pastą z avocado.
Dekorujemy listkami kolendry.