Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 418]

Roladki z bakłażana z szynką parmeńską i gorgonzol

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na błyskawiczną i pyszną przystawkę - roladki robi się szybko i prosto. Znikają równie błyskawicznie!

Roladki z bakłażana z szynką parmeńską i gorgonzol

Składniki:

Roladki z bakłażana z szynką parmeńską i gorgonzol

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana z szynką parmeńską i gorgonzol
Bakłażana myjemy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na 15 minut, po czym opłukujemy każdy plaster pod bieżącą wodą. Każdy plaster smarujemy oliwą, posypujemy oregano. Grillujemy. Studzimy.

Ser gorgonzola kroimy na prostokątne kawałki.

Na każdym plastrze bakłażana kładziemy plaster szynki i kawałek sera. Zwijamy roladki. Przed podaniem roladki spryskujemy oliwą, posypujemy oregano.