Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Mus z mango z mlekiem kokosowym i chia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mus z mango z mlekiem kokosowym i chia. Smaczni i zdrowy deser również w diecie 3 x bez. Dla niejadków i nie tylko.

Mus z mango z mlekiem kokosowym i chia

Składniki:

Mus z mango z mlekiem kokosowym i chia

 

  • 400ml mleko kokosowe
  • 5 łyżek chia
  • 1 sztuka mango

Sposób przygotowania:

Mus z mango z mlekiem kokosowym i chia
Puszkę mleka kokosowego zagrzać a jego zawartość przelać do dużego kubka. Dodać 5 łyżek chia i pozostawić na kilka godzin aż ziarenka napęcznieją.

Po tym czasie obrać mango, pokroić na drobniej i zbleendować na mus. W słoiczku układać naprzemiennie warstwę mleka z chia i musu z mango.

Udekorować listkami świeżej mięty.