Sposób przygotowania:
Syrniki bananowe z masłem orzechowym
Banan obrałam ze skórki, pokroiłam w plastry, razem z twarogiem rozgniotłam widelcem. Do twarogu dodałam jajko, wsypałam cukier, wymieszałam. Następnie dodałam przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszałam. Nabierałam kawałki ciasta wielkości moreli, formowałam kulki, obtaczając w mące, spłaszczałam i układałam na oprószonej mąką stolnicy.
Na patelni rozgrzałam olej (można też użyć masła klarowanego), wyłożyłam placki, smażyłam na małym ogniu z obu stron na złoto-brązowy kolor (u mnie to trwało po ok półtorej minuty z każdej strony).
Serniczki podałam z masłem orzechowym, polane syropem klonowym.
Smacznego
Na patelni rozgrzałam olej (można też użyć masła klarowanego), wyłożyłam placki, smażyłam na małym ogniu z obu stron na złoto-brązowy kolor (u mnie to trwało po ok półtorej minuty z każdej strony).
Serniczki podałam z masłem orzechowym, polane syropem klonowym.
Smacznego