Sposób przygotowania:
Kubusiowy torcik z brzoskwiniami i migdałamiPrzygotowanie spodu:
Masło roztopić, lekko ostudzić. Ciasteczka razem z nadzieniem pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Masą wylepić tortownicę o średnicy 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia, schłodzić 10 minut w lodówce.
Przygotowanie masy pomarańczowej:
Połowę soku o kolorze pomarańczowym zagotować na wolnym ogniu z 1 łyżką cukru pudru. W drugiej połowie rozmieszać budynie (nie może być grudek). Do gotującego się soku powoli, mieszając zawartość garnka trzepaczką wlać masę budyniową. Zagotować do zgęstnienia na wolnym ogniu (należy cały czas mieszać!)
Wylewanie masy na ciasteczka:
Wylać na spód, wygładzić, ostudzić.
Przygotowanie masy zielonej:
Czynność powtórzyć z zielonym sokiem i dwoma budyniami. Wylać na pomarańczową masę, wygładzić, wyłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie, ostudzić.
Kończenie torciku:
Identycznie zrobić masę z czerwonych soczków. Wlać na zieloną, wyrównać, wysypać migdały, docisnąć. Ostudzić. Torcik odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!