Sposób przygotowania:
Deser z mango i bakaliami (bez cukru)
Mango myjemy i kroimy w kostkę. Zostawiamy trochę do posypania wierzchu deseru resztę miksujemy na gładki mus.
Mango łączymy z nasionami z połowy laski wanilii i jogurtem naturalnym do połączenia składników. Suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki.
W szklankach lub pucharkach układamy kolejno warstwy: bakalie, płatki, mus z jogurtem tworząc sześć warstw.
Wierzch deseru wieńczymy świeżymi owocami.
Mango łączymy z nasionami z połowy laski wanilii i jogurtem naturalnym do połączenia składników. Suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki.
W szklankach lub pucharkach układamy kolejno warstwy: bakalie, płatki, mus z jogurtem tworząc sześć warstw.
Wierzch deseru wieńczymy świeżymi owocami.