Sposób przygotowania:
Mus z masą morelową
Morele osączyć z zalewy i zmiksować. Otrzymany mus z moreli zagotować mieszając. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z likierem. Taką zawiesiną zagęścić mus, mieszając zagotować. Odstawić i ostudzić.
Żelatynę zalać niewielka ilością wody, odstawić. Jogurt wymieszać z cukrem i skórką cytrynową. Spęczniałą żelatynę rozpuścić podgrzewając i wymieszać najpierw z odrobiną jogurtu, następnie powoli wlać do niej resztę, odstawić.
Śmietankę ubić na sztywno, połączyć z kremem jogurtowym. Mus morelowy wymieszać z 1/3 kremu jogurtowego.
Do pucharków wkładać na przemian kremy, schładzać 5 godzin. Udekorować morelami i listkami melisy.
Żelatynę zalać niewielka ilością wody, odstawić. Jogurt wymieszać z cukrem i skórką cytrynową. Spęczniałą żelatynę rozpuścić podgrzewając i wymieszać najpierw z odrobiną jogurtu, następnie powoli wlać do niej resztę, odstawić.
Śmietankę ubić na sztywno, połączyć z kremem jogurtowym. Mus morelowy wymieszać z 1/3 kremu jogurtowego.
Do pucharków wkładać na przemian kremy, schładzać 5 godzin. Udekorować morelami i listkami melisy.