Sposób przygotowania:
Krem jogurtowy z owocami
Świeże owoce opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.Jeśli chcemy użyć owoców z puszki ,to osączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w ćwierć szklanki gorącej wody.Żółtka utrzeć z (wcześniej jajka sparzyć wrzątkiem) cukrami i ziarenkami z wanilii. Do utartej masy żółtkowej dodać jogurt, żelatynę i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 5 minut, aby krem trochę stężał. Do 4 pucharków podzielić owoce, zostawiając kilka kawałków do dekoracji. Krem wyjąć i krótko spienić mikserem na najwyższych obrotach. Na owoce podzielić krem , położyć jeszcze po kilka kawałków owoców i posypać pokruszonymi ciastkami. Wstawić do lodówki na około godzinę czasu.