Sposób przygotowania:
Muszelki na pieczarkowo
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki . Usmażyć na rumiano na oleju z masłem , posolić i popieprzyć . Makaron ugotować al dente .Odcedzić .Wrzucić z powrotem do garnka, dodać podsmażone pieczarki z tłuszczem .Wsypać koper i pietruszkę .Wymieszać . Zostawić chwilę przykryty by przeszedł smakiem. Doprawić jeśli potrzeba . Używam olej aromatyzowany borowikami bo po prostu mam - nadaje potrawie smaku , ale jak nie ma to można po prostu wrzucić do smażenia pieczarek kawałek namoczonego wcześniej w bardzo małej ilości wody suszonego borowika .Jak się go chwile posmaży to olej nabierze grzybowego smaku.
Można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do II dania.
Można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do II dania.
anecia04
Babciagramolka
Upss- tak to jest jak się nie myśli o tym co się pisze . Masz rację - paczka obok paczki stoi ( włoski to jednak nie mój język -hi hi ) - wyciągam jedno a piszę drugie .Dzięki - gdyby nie Ty to by była ,, wtopa " i wstyd ....."
anecia04
Trzosik
anecia04
anecia04
Babciagramolka
A ja jeszcze inaczej robię- zalewam suszone borowiki olejem i zostawiam w lodówce na 2 tygodnie . Potem używam - jak już widać dno- to robię następną porcję. Warto mieć taki mały słiczek tego oleju bo łyżka dodana do pieczarek czy innych dań z grzybami nadaje im fantastycznego smaku.
jovi