plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Muszelki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam makaron a mój mężuś pieczarki więc postanowiłam połączyć jedno i drugie.

Muszelki z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muszelki z pieczarkami

 

  • 1 op. makaron duże muszle
  • 1 l wody
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • smalec

Sposób przygotowania:

Muszelki z pieczarkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Po wyjęciu makaronu ułożyć go na ręczniku papierowym otwartą muszelką do blatu (by nie straciły swej formy). Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić smalec, dodać pieczarki i cebulę, dusić pod przykryciem. Usmażone pieczarki ostudzić a następnie wypełnić napełnić nimi muszelki. Takie gotowe muszelki można zapiekać w sosie, albo z startym serem, podać ciepłe jako przekąskę.
Muszelki z pieczarkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Po wyjęciu makaronu ułożyć go na ręczniku papierowym otwartą muszelką do blatu (by nie straciły swej formy).
Muszelki z pieczarkami
Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić smalec, dodać pieczarki i cebulę, dusić pod przykryciem.
Muszelki z pieczarkami
Usmażone pieczarki ostudzić a następnie wypełnić napełnić nimi muszelki. Takie gotowe muszelki można zapiekać w sosie, albo z startym serem, podać ciepłe jako przekąskę.

Tagi:

makaron