Sposób przygotowania:
Musztarda własna naturalna
40 g gorczycy oraz 10g kolendry i pieprz zmielić, a 20g gorczycy i 10g kolendry mocno pognieść, zmieszać z imbirem dodać sól i cukier i zalać octem w słoiczku, tak aby przykrył mieszaninę, ok. 0,5 cm ponad. Pozostawić temperaturze pokojowej na 3-4 dni, jeśli trzeba uzupełniać octem ale nie za dużo, żeby za bardzo nie rozrzedzić, po tym okresie: -dodać cząber, olej i wymieszać, pozostawić na 1 dzień. Można stosować jako samą musztardę jak również po zastosowaniu różnych dodatków np. majonezu stosować jako sos do jaj czy mięs. Bardzo ciekawe smaki mają: - mieszanka łyżeczki tej musztardy z dwiema łyżkami drobno startego buraka(!) ; -łyżeczka musztardy z koncentratem pomidorowym oraz pokrojonym drobno pomidorem(bez pestek i skórki). -również inne dodatki łatwo się komponują smakowo. Zezwalam;)), na kombinacjeD
Gość
45Kazik
No to i ja się cieszę. Korzystaj więc z innych moich, nie tylko, przepisów, zostań wśród nas na stałe i wstawiaj swoje przepisy.
Pozdrawiam.
Shaera
45Kazik
Róznica polega na tym, że olej nieco łagodzi działanie na jelita, smakowo wyczuwa się różnicę tylko przy "podlejszym" gatunku oleju. Dawno temu był tylko jeden gatunek ... brrr.