goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Musztarda z gruszek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gruszki można zastąpić jabłkami, musztarda świetnie pasuje do wędlin

Musztarda z gruszek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Musztarda z gruszek

 

Sposób przygotowania:

Musztarda z gruszek
Owoce oczyszczamy, kroimy w kostkę/kawałki. Dusimy na niewielkim ogniu kilka minut do momentu rozpadnięcia się owoców. Przecieramy przez sito. Składniki zalewy zagotowujemy, odcedzamy i wlewamy do gruszek (stopniowo). Gorczycę mielimy w młynku i dodajemy do gruszek. Gorącą musztardę przekładamy do słoików, pasteryzujemy 30 minut.
Musztarda z gruszek
Podduszone na niewielkim ogniu gruszki przecieramy przez sitko
Musztarda z gruszek
Do owoców dodajemy zmieloną gorczycę, mieszamy