klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Musztardowa pierś z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Musztardowa pierś z grilla jest znakomitą alternatywą na sobotni obiad z rodziną. Takie danie zasmakuje nawet dzieciom.

Musztardowa pierś z grilla

Składniki:

Musztardowa pierś z grilla

 

  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 4 piersi z kurczaka
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Musztardowa pierś z grilla

ETAP 1:

Do naczynia z zamknięciem wlej olej i dodaj musztardę. Wszystko razem wymieszaj. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Piersi z kurczaka zamarynuj we wcześniej przygotowanej marynacie. Zamknij pudełko i pozostaw mięso w lodówce na 1 godzinę. Po godzinie przewróć mięsa na drugą stronę i ponownie pozostaw w lodówce na 1 godzinę. Nic się nie stanie jeżeli mięso poleży w marynacie krócej. Po zamarynowaniu mięsa wyłóż piersi z kurczaka na grilla i tak grilluj, aż mięso się upiecze.