mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Grillowana pierś z indyka pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pierś z indyka pod gruszką z grilla czemu nie, polecam :-)

Grillowana pierś z indyka pod pierzynką

Składniki:

Grillowana pierś z indyka pod pierzynką

 

  • 1 kawałek piersi z indyka
  • 1 gruszka
  • ½ cukinii
  • 6 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
  • 10 dkg kurek
  • Przyprawa do indyka kotanyi
  • Sól
  • Pieprz
  • Bazylia
  • Koperek świeży
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z indyka pod pierzynką
Pierś z indyka marynujemy z oliwie z oliwek przyprawie do indyka. Gruszkę kroimy na kawałki razem z cukinią i układamy na grillu. Pierś grillujemy około 5 minut.Kurki smażymy na patelni i doprawiamy sola, pieprzem. Wykładamy na talerz gruszkę na to indyka i kurki. Cukinie układamy na około i ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi połówkami.