Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pierś kurczaka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tradycyjnie na grillu musi być dobrze doprawiona pierś z kurczaka. jeśli nie masz na nią pomysłu, sprawdź mój!

Pierś kurczaka z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś kurczaka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z grilla
Najpierw mieszamy wszystkie składki marynaty w miseczce: nalewam do niej oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, pieprz oraz zioła, mieszamy dokładnie. Pierś z kurczaka kroimy w mniejsze części, obtaczamy w marynacie i trzymamy przez noc w lodówce. Następnego dni grillujemy z obu stron aż będą rumiane.
Pierś kurczaka z grilla
Etap 1 - układamy pierś na tacce do grilla