Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka
Dobry sposób na wykorzystanie ryżu z dnia poprzedniego. Ryż basmati czarno - biały doskonale komponuje się smakowo z tuńczykiem.
Ugotowany ryż w osolonej wodzie wsypać do miski. Pokrojoną na cienkie piórka cebulę białą i czerwoną i ogórek kiszony na cieniutkie plasterki wsypać do ryżu. Kukurydzę z małej puszki odcedzić na sitku i dodać do ryżu.
Kapustę pekińską pokroić na kawałeczki i dać do ryżu. Dodać pieprz mielony, sól, tuńczyk w oleju z puszki (całą zawartość) do ryżu, wsypać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko delikatnie wymieszać i odstawić na 20 minut. Można jeść. Ja dodatkowo dodałam swoje ogórki a`la pikle w plastrach w zalewie z papryczką chilli.
Ugotowany ryż w osolonej wodzie wsypać do miski. Pokrojoną na cienkie piórka cebulę białą i czerwoną i ogórek kiszony na cieniutkie plasterki wsypać do ryżu. Kukurydzę z małej puszki odcedzić na sitku i dodać do ryżu.
Kapustę pekińską pokroić na kawałeczki i dać do ryżu. Dodać pieprz mielony, sól, tuńczyk w oleju z puszki (całą zawartość) do ryżu, wsypać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko delikatnie wymieszać i odstawić na 20 minut. Można jeść. Ja dodatkowo dodałam swoje ogórki a`la pikle w plastrach w zalewie z papryczką chilli.