Sposób przygotowania:
Placuszki bananowe-chrupiące, szybkie, smaczne
Składniki temperatura pokojowa= dojrzałe, nie twarde banany rozgnieść widelcem na pakę z grudkami małymi.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia, cukier, sok z cytryny, jajka, mleko i łyżką połączyć składniki na nie za gęste ciasto.
Na patelni rozgrzać olej, dużą łyżką (2 łyżki na 1 placek) kłaść porcje ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony.
Usmażone partiami placki (wyszło 12 placków) odkładać na talerz.
Przed podaniem posmarować każdy placek konfiturą wiśniową lub jaką się lubi.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia, cukier, sok z cytryny, jajka, mleko i łyżką połączyć składniki na nie za gęste ciasto.
Na patelni rozgrzać olej, dużą łyżką (2 łyżki na 1 placek) kłaść porcje ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony.
Usmażone partiami placki (wyszło 12 placków) odkładać na talerz.
Przed podaniem posmarować każdy placek konfiturą wiśniową lub jaką się lubi.