evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Nadziana bagietka na gorąco

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Z tej porcji farszu starcza dla dwóch bagietek.Bułka w smaku przypomina smak pizzy.Polecam :)

Nadziana bagietka na gorąco Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziana bagietka na gorąco

 

  • 1 sztuka bagietka o śr.28-30cm
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1/3 papryki żółtej
  • 2 cienkie parówki (ja miałam bananowe)
  • 100g sera mozzarella tartego
  • olej do smażenia ok.2 łyżki
  • Przyprawy:
  • Sól morska,pieprz świeżo mielony,czosnek granulowany,przyprawa do pizzy wg.uznania
  • PONADTO:
  • Folia aluminowa

Sposób przygotowania:

Nadziana bagietka na gorąco
Papryki i parówki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy. Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy. Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ.Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką.Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut. Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem :)
Nadziana bagietka na gorąco
Papryki i parówki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk
Nadziana bagietka na gorąco
Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
Nadziana bagietka na gorąco
Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ.Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką
Nadziana bagietka na gorąco
Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem :)