kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Nadziane roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybka,pyszna,przekąska )

Nadziane roladki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Nadziane roladki

 

  • opakowanie dobrej jakości ciasta francuskiego
  • 10 plastrów bekonu
  • kilka łyżek pikantnego keczupu
  • 10 dkg sera żółtego np gouda

Sposób przygotowania:

Nadziane roladki
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i rozwijamy. Na całej wielkości smarujemy ciasto keczupem , na nim układamy dość gęsto cienkie plastry bekonu , wierzch posypujemy dość obficie startym na tarce żółtym serem. Ciasto zwijamy w roladę przecinamy co ok 1 cm , Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 * C na ok 20 min. Podajemy na ciepło i zimno
Nadziane roladki
Na całej wielkości smarujemy ciasto keczupem , na nim układamy dość gęsto cienkie plastry bekonu , wierzch posypujemy dość obficie startym na tarce żółtym serem.
Nadziane roladki
Ciasto zwijamy w roladę przecinamy co ok 1 cm , Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Nadziane roladki
wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 * C na ok 20 min

Tagi:

sery ciasto ser