Sposób przygotowania:
Nadzienie ananasowe do naleśników,ciast
Ananasa i pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Jeżeli używamy ananasa z puszki zalewę należy odlać (możemy ją wypić lub wykorzystać do innej potrawy). Następnie wykładamy je na patelnie i podsmażamy. Goździki mielimy w moździerzu i dodajemy je wraz z cynamonem i cukrem na patelnię do owoców. Ilość cukru i przypraw możemy sobie zwiększyć jeśli lubimy bardziej słodkie i aromatyczne nadzienie. Całość podsmażamy ok. 30 minut. Nadzienie używamy do naleśników bądź ciast. Smacznego!
![Nadzienie ananasowe do naleśników,ciast Nadzienie ananasowe do naleśników,ciast](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadzienie-ananasowe-do-nalesnikow-ciast-85437.jpg)
![Nadzienie ananasowe do naleśników,ciast Nadzienie ananasowe do naleśników,ciast](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadzienie-ananasowe-do-nalesnikow-ciast-85438.jpg)