Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Nadziewane brzoskwinie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rodzynki namoczyć w wódce i podgrzać do zagotowania. Odstawić i ostudzić. Obrac

Nadziewane brzoskwinie

Składniki:

Nadziewane brzoskwinie

 

  • 7 dojrzałych brzoskwiń
  • 100 g rodzynek
  • 3 łyzki wódki
  • 120 g ciasteczek migdałowych (makaroników)
  • 10 g lodowatego cukru
  • 6 migdałów
  • 250 g śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Nadziewane brzoskwinie
Rodzynki namoczyć w wódce i podgrzać do zagotowania. Odstawić i ostudzić. Obrac jedną brzoskwinię i wyjąć pestkę. Miąższ utrzeć z makaronikami, dodać rodzynki z wódką i lodowatym cukrem. Gdyby mieszanian była zbyt twarda, dodać jeszcze wódki. Poprzecinać na pół pbrzoskwinie i nałożyć w nie przygotowaną masę. Złożyć razem i ułożyć na paterze, ubrac bitą śmietaną, włożyć do środka po jednym obranym migdale.

Tagi:

ciasteczka