Sposób przygotowania:
Nadziewane jabłka
Jabłka umyć .Z góry każdego z nich odkroić plasterek 1,5 cm grubości. Łyżką wyjąć pestki i gniazda nasienne. Jabłka wydrążyc też tak żeby ścianki miały 0,5 cm grubości. Wydrążony miąższ
pokroić i skropić sokiem z cytryny. Kaszankę obrać i pokroić w drobną kostkę Wymieszać kaszankę z jabłkiem drobno posiekaną cebulą. Farszem napełnić jabłka , posypać bułką tartą i ułożyć na wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Piec piekarniku około 40 minut w temperaturze 200 stopni
pokroić i skropić sokiem z cytryny. Kaszankę obrać i pokroić w drobną kostkę Wymieszać kaszankę z jabłkiem drobno posiekaną cebulą. Farszem napełnić jabłka , posypać bułką tartą i ułożyć na wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Piec piekarniku około 40 minut w temperaturze 200 stopni