Sposób przygotowania:
Nadziewane plastry kabaczka.
Kaszę jęczmienną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kiedy będzie gotowa odstawiamy do wystygnięcia. Kabaczka - najpierw wydrążamy pestki - kroimy na 4 plastry - powinny być dość grube. Piekarnik rozgrzewamy do ok 120st. Plastry kabaczka układamy na wyłożonej pergaminem blaszce i podpiekamy ok 10 minut. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy cebulkę. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do cebulki i podsmażamy chwilę razem. Solimy do smaku. Cebulę i pieczarki dodajemy do kaszy jęczmiennej. Mieszamy. masą wypełniamy podpieczone plastry kabaczka. Na wierzch kładziemy po plasterku żółtego sera. Piekarnik nagrzewamy do 160st i pieczemy kabaczka ok 15 minut.