Sposób przygotowania:
Nadziewane pomidory
Do garnka wlać wodę, zagotować.
Na gotującą się wodę włożyć jajka, osolić, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Jajka obrać ze skorupek, pokroić w kosteczkę.
Z pomidorów ściąć wierzchy, wydrążyć środki.
Szynkę i pora pokroić w kosteczkę . Połączyć składniki, szynkę, jajko, por, kukurydzę. Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać. Gotową masą napełniać pomidory, i przykryć ściętym wierzchem.
Na gotującą się wodę włożyć jajka, osolić, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Jajka obrać ze skorupek, pokroić w kosteczkę.
Z pomidorów ściąć wierzchy, wydrążyć środki.
Szynkę i pora pokroić w kosteczkę . Połączyć składniki, szynkę, jajko, por, kukurydzę. Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać. Gotową masą napełniać pomidory, i przykryć ściętym wierzchem.