Sposób przygotowania:
najlepsze ciasto na naleśniki
Mąkę przesiewamy do głebokiej miski. Dodajemy sól. Mniej więcej półowa małej łyżeczki .
Następnie wbijamy jaja. Jak są małe to i 4 możemy dodać.
Wlewamy wpierw pół szklanki mleka. Następnie wlewamy 3 szklanki wody gazowanej ( sprawi ona że będą mięciutkie i puszyste ). Mieszamy dokładnie wszystko. Ja zawsze mieszam mikserem. Wtedy wszystkie grudki się rozrobią :) i na koniec dodajemy olej i ponownie mieszamy .
Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy trochę mąki. I na odwrót , jeżeli za gęste dodajemy wody . Lecz nie powinno tak być ;)
Na patelnie wlewamy odrobinkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy średni czerpak ciasta naleśnikowego i smażymy po obu stronach :)
Podajemy z czym dusza zapragnie :)
Smacznego
Następnie wbijamy jaja. Jak są małe to i 4 możemy dodać.
Wlewamy wpierw pół szklanki mleka. Następnie wlewamy 3 szklanki wody gazowanej ( sprawi ona że będą mięciutkie i puszyste ). Mieszamy dokładnie wszystko. Ja zawsze mieszam mikserem. Wtedy wszystkie grudki się rozrobią :) i na koniec dodajemy olej i ponownie mieszamy .
Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy trochę mąki. I na odwrót , jeżeli za gęste dodajemy wody . Lecz nie powinno tak być ;)
Na patelnie wlewamy odrobinkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy średni czerpak ciasta naleśnikowego i smażymy po obu stronach :)
Podajemy z czym dusza zapragnie :)
Smacznego