Sposób przygotowania:
Najlepszy! sos czosnkowy
Lepiej zrobić co jakiś czas małą ilość sosu (wedle potrzeb) niż raz ale dużo,żeby stał w lodówce, bo najlepszy sos to świeży sos :) dlatego prezentowany przepis jest na małą ilość sosu (pół małej miseczki)
Jeden ząbek czosnku kroimy bardzo drobno lub zgniatamy przez praskę. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżeczki majonezu, 4 łyżeczki śmietany (może być jogurt naturalny, ja preferuję śmietanę ponieważ można sobie dzięki niej zrobić sos albo rzadki - śmietana 12%, albo gęsty - 18%, w zależności od potrawy do której sos ma być dodatkiem). Wlewamy odrobinę maggi i oregano, dolewamy pół łyżeczki octu. Sos do sałatek Knorr robimy wedle przepisu na opakowaniu: zioła mieszamy z łyżką oleju i łyżką wody. Po wymieszaniu sosu Knorr wlewamy sos do miseczki z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Wkładamy do lodówki na 0,5-1 godzinę.
Jeden ząbek czosnku kroimy bardzo drobno lub zgniatamy przez praskę. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżeczki majonezu, 4 łyżeczki śmietany (może być jogurt naturalny, ja preferuję śmietanę ponieważ można sobie dzięki niej zrobić sos albo rzadki - śmietana 12%, albo gęsty - 18%, w zależności od potrawy do której sos ma być dodatkiem). Wlewamy odrobinę maggi i oregano, dolewamy pół łyżeczki octu. Sos do sałatek Knorr robimy wedle przepisu na opakowaniu: zioła mieszamy z łyżką oleju i łyżką wody. Po wymieszaniu sosu Knorr wlewamy sos do miseczki z pozostałymi składnikami. Mieszamy. Wkładamy do lodówki na 0,5-1 godzinę.