Sposób przygotowania:
Najprostsze "ciasto" świata
Rozgrzej piekarnik do 190°C minimum 15 min przed włożeniem ciasta. Ciasto francuskie rozłóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, następnie ponakłuwaj widelcem na całej powierzchni i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 20 min do uzyskania złotego koloru.
Pamiętaj, że śmietanka musi być dobrze schłodzona! Możesz ubić ją mikserem, lub przelać do miski i ubijać zwykłą trzepaczką do uzyskania sztywnej konsystencji. W czasie ubijania możesz dodać cukier w dowolnej ilości. Ja lubię na słodko.
Kiedy ciasto ostygnie, rozprowadź śmietankę na całej jego powierzchni. Na górę dodaj umyte, pokrojone owoce i gotowe. Teraz ciesz się zachwytem gości na twoimi wspaniałymi zdolnościami cukierniczymi.
Pamiętaj, że śmietanka musi być dobrze schłodzona! Możesz ubić ją mikserem, lub przelać do miski i ubijać zwykłą trzepaczką do uzyskania sztywnej konsystencji. W czasie ubijania możesz dodać cukier w dowolnej ilości. Ja lubię na słodko.
Kiedy ciasto ostygnie, rozprowadź śmietankę na całej jego powierzchni. Na górę dodaj umyte, pokrojone owoce i gotowe. Teraz ciesz się zachwytem gości na twoimi wspaniałymi zdolnościami cukierniczymi.