Sposób przygotowania:
Najprostsze racuszki drożdżowe
Wodę podgrzać by była ciepła i rozpuścić w niej cukier a także drożdże.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do nie rozpuszczone drożdże.
Łyżką wyrabiamy niezbyt gęste ciasto drożdżowe. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy patelnię z niewielka spryskaną kilkoma kroplami oleju. Łyżką bierzemy porcje ciasta i wykładamy na patelnię (nakładanie będzie łatwiejsze jeśli uprzednio będziemy moczyć łyżkę w wodzie).
Smażymy na złoto z obu stron.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do nie rozpuszczone drożdże.
Łyżką wyrabiamy niezbyt gęste ciasto drożdżowe. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy patelnię z niewielka spryskaną kilkoma kroplami oleju. Łyżką bierzemy porcje ciasta i wykładamy na patelnię (nakładanie będzie łatwiejsze jeśli uprzednio będziemy moczyć łyżkę w wodzie).
Smażymy na złoto z obu stron.