dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Najprostsze racuszki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najbardziej lubię z kakao

Najprostsze racuszki drożdżowe

Składniki:

Najprostsze racuszki drożdżowe

 

 

 

  • 4 łyżki cukru

 

  • 1 szkl wody

 

  • olej

 

Sposób przygotowania:

Najprostsze racuszki drożdżowe
Wodę podgrzać by była ciepła i rozpuścić w niej cukier a także drożdże.

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do nie rozpuszczone drożdże.

Łyżką wyrabiamy niezbyt gęste ciasto drożdżowe. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Rozgrzewamy patelnię z niewielka spryskaną kilkoma kroplami oleju. Łyżką  bierzemy porcje ciasta i wykładamy na patelnię (nakładanie będzie łatwiejsze jeśli uprzednio będziemy moczyć łyżkę w wodzie).

Smażymy na złoto z obu stron.