Sposób przygotowania:
Bułki na mleku z mąką ryżową
1. Obie mąki wsypujemy do miski. W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier i drożdże. Wlewamy do mąki i dokładnie mieszamy widelcem. Nie zagniatamy. W razie potrzeby gdy mąka słabo się połączyła dolewamy jeszcze ciepłego mleka. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny do wyrośnięcia.
2. Po tym czasie do ciasta dodajemy sól i olej i dokładnie zagniatamy. Zagniatamy tak kilka minut. Ponowie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne pół godziny.
3. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na stolnicy na 8 części. Z każdej części formujemy najpierw okrągłą bułeczkę, a potem lekko ja spłaszczamy. Bułeczki układamy na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną.
4. Bułeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 35-40 minut.
5. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 8 sporych bułek.
2. Po tym czasie do ciasta dodajemy sól i olej i dokładnie zagniatamy. Zagniatamy tak kilka minut. Ponowie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne pół godziny.
3. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na stolnicy na 8 części. Z każdej części formujemy najpierw okrągłą bułeczkę, a potem lekko ja spłaszczamy. Bułeczki układamy na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną.
4. Bułeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 35-40 minut.
5. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 8 sporych bułek.
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Są bardzo pyszne, polecam spróbować, może posmakują :)