Sposób przygotowania:
Naleśniki
Mąkę , jajka, sól, mleko i oliwę dokładnie zmiksować na nie za gęste, gładkie ciasto i odstawić je na około 20 minut.
Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać kilka kropel oleju i nalać ciasto rozprowadzając je po całej powierzchni patelni.
Smażyć z obu stron.
Do kolejnych porcji naleśników nie polewamy patelni olejem, gdyż w cieście jest wystarczająca jego ilość.
Usmażyć naleśniki do wykończenia ciasta.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać kilka kropel oleju i nalać ciasto rozprowadzając je po całej powierzchni patelni.
Smażyć z obu stron.
Do kolejnych porcji naleśników nie polewamy patelni olejem, gdyż w cieście jest wystarczająca jego ilość.
Usmażyć naleśniki do wykończenia ciasta.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
luna19
AgAjoL