zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Naleśniki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Naleśnik, dowolny dodatek i mamy super jedzonko

Naleśniki

Składniki:

Naleśniki

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki
Mąkę , jajka, sól, mleko i oliwę dokładnie zmiksować na nie za gęste, gładkie ciasto i odstawić je na około 20 minut.
Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać kilka kropel oleju i nalać ciasto rozprowadzając je po całej powierzchni patelni.
Smażyć z obu stron.
Do kolejnych porcji naleśników nie polewamy patelni olejem, gdyż w cieście jest wystarczająca jego ilość.
Usmażyć naleśniki do wykończenia ciasta.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Tagi:

jajko jajka