Sposób przygotowania:
Naleśniki na maślance
Do miski przelewamy maślankę i dodajemy wybite jajko, mieszamy. Wsypujemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia, wlewamy miód i olej. Miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje ciasta. Naleśniki smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz.
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje ciasta. Naleśniki smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz.
![Naleśniki na maślance Naleśniki na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-na-maslance-547764.jpg)
![Naleśniki na maślance Naleśniki na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-na-maslance-547765.jpg)
![Naleśniki na maślance Naleśniki na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-na-maslance-547766.jpg)
![Naleśniki na maślance Naleśniki na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-na-maslance-547767.jpg)