Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 499]

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki na słodko, które można podać na śniadanie lub podwieczorek. Z pewnością ucieszą każdego łasucha, nie tylko małego.

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami

Naleśniki:

  • 1 duże jajko
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki jaglanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka oleju+do smażenia
  • szczypta soli

Dodatki:

  • 1 opakowanie ulubionego serka homogenizowanego
  • 100 g malin
  • 1 duży banan
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami

Przygotowanie dodatków:

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami
Dodatki do pysznych naleśników budyniowych

Maliny dokładnie opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym, obranego banana pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny, aby nie sczerniał.

Przygotowanie ciasta:

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami
Zmiksowane ciasto naleśnikowe z dodatkiem budyniu

Jajko wbić do miski, dodać przesiane mąki i pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Zmiksować.

Smażenie naleśników:

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami
Naleśniki budyniowe w trakcie smażenia na patelni

Na patelni rozgrzać dosłownie kilka kropelek oleju. Wylać łyżką wazową porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron na rumiano po około 2 do 3 minut.

Kończenie dania:

Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananami
Naleśniki z serkiem i bananami w trakcie zawijania

Naleśniki do połowy nasmarować serkiem, ułożyć przy ich krawędzi plasterki banana i zawinąć. Podawać udekorowane malinami i posypane cukrem pudrem od razu po przygotowaniu.

Życzę smacznego!