Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Sos serowo-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsty sos na bazie cebuli i serków śmietankowych to idealne dopełnienie na talerzu, np. do mięs, roladek z kurczaka

Sos serowo-cebulowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos serowo-cebulowy

 

  • 1 duża cebula
  • pół szklanki śmietanki 30%
  • 2 serki topione śmietankowe Hochland
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos serowo-cebulowy
Cebulę pokroić w większą kosteczkę, przełożyć do rondelka. Dodać łyżkę masła i odrobinę wody. Smażyć do miękkości około 5 minut ciągle mieszając. Wlać pół szklanki śmietanki, gotować około minuty, następnie dodać dwa serki śmietankowe. Całość doprawić solą i pieprzem, gotować do zgęstnienia.

Podawać do mięsa.
Sos serowo-cebulowy
Cebulę należy pokroić w większą kosteczkę
Sos serowo-cebulowy
Do cebuli dodać śmietankę i serek śmietankowy