kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Fuczki - placki z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne, tanie i delikatne placuszki przygotowane z kiszonej kapusty. Polecam na obiad lub kolację.

Fuczki - placki z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Fuczki - placki z kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Fuczki - placki z kiszonej kapusty
Do miski wlewamy mleko i dodajemy jajko oraz mąkę, miksujemy. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno, przekładamy do miski z ciastem. Dodajemy przyprawy i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.
Fuczki - placki z kiszonej kapusty
Mleko, jajko i mąkę przekładamy do miski, miksujemy.
Fuczki - placki z kiszonej kapusty
Z kapusty odciskamy sok i kroimy na drobno.
Fuczki - placki z kiszonej kapusty
Do miski z ciastem dodajemy pokrojoną kapustę i przyprawy.
Fuczki - placki z kiszonej kapusty
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złoty kolor.
Fuczki - placki z kiszonej kapusty
Na ręcznik papierowy przekładamy usmażone placuszki.