Sposób przygotowania:
Naleśniki budyniowe z serkiem, malinami i bananamiPrzygotowanie dodatków:
Maliny dokładnie opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym, obranego banana pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny, aby nie sczerniał.
Przygotowanie ciasta:
Jajko wbić do miski, dodać przesiane mąki i pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Zmiksować.
Smażenie naleśników:
Na patelni rozgrzać dosłownie kilka kropelek oleju. Wylać łyżką wazową porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron na rumiano po około 2 do 3 minut.
Kończenie dania:
Naleśniki do połowy nasmarować serkiem, ułożyć przy ich krawędzi plasterki banana i zawinąć. Podawać udekorowane malinami i posypane cukrem pudrem od razu po przygotowaniu.
Życzę smacznego!