Sposób przygotowania:
Naleśniki budyniowe z twarogiem
Składniki o pokojowej temperaturze= do pojemnika wsypać mąkę, budyń, cukier, sól, wlać mleko, wodę gazowaną, olej, jajka, rózgą lub mikserem dokładnie ciasto wymieszać na dość lejące, zostawić na 1 godzinę na blacie kuchennym.
Patelnię naleśnikarkę 22cm posmarować raz olejem i rozgrzać, potem bez smarowania olejem, wlać chochelką porcję ciasta, rozlać na patelni i na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony.
Każdy naleśnik posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym.
Złożyć naleśnik na tzw. "cztery", czyli na pół i jeszcze raz na pół. przed podaniem polać dżemem wymieszanym z ciepłą wodą na dość rzadki.
Patelnię naleśnikarkę 22cm posmarować raz olejem i rozgrzać, potem bez smarowania olejem, wlać chochelką porcję ciasta, rozlać na patelni i na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony.
Każdy naleśnik posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym.
Złożyć naleśnik na tzw. "cztery", czyli na pół i jeszcze raz na pół. przed podaniem polać dżemem wymieszanym z ciepłą wodą na dość rzadki.