alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Naleśniki budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek budyniu sprawia że naleśniki zyskują wyjątkowego smaku i zapachu. Struktura ciasta się zmienia. Smak budyniu nie musi być koniecznie waniliowy.

Naleśniki budyniowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki budyniowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki budyniowe
Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól i cukier wanilinowy i ubijamy mikserem. Dodajemy budyń w proszku i mąkę, ubijamy stopniowo dodając mleko aż ciasto będzie miało odpowiednią konsystencję.

Na rozgrzanej patelni smażymy rumiane naleśniki. 

Podajemy według uznania. U mnie z dżemem z cukinii. Smacznego :-)
Naleśniki budyniowe
Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki
Naleśniki budyniowe
Jaja ubijamy z solą i cukrem, dodajemy budyń i mąkę

Tagi:

naleśniki