Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Naleśniki francuskie z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Podobne naleśniki jadłyśmy z mamą około 10 lat temu nad morzem

Naleśniki francuskie z szynką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki francuskie z szynką i serem

 

  • 200 g szynki (wieprzowej lub drobiowej – wg uznania)
  • 200 g sera żółtego
  • 150 g pieczarek
  • Pół główki brokuła
  • Zioła prowansalskie
  • 6-8 naleśników (użyłam pełnoziarnistych)
  • 2-3 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki francuskie z szynką i serem
Szynkę i ser żółty pokroić w plastry, następnie w paseczki. Brokuł obgotować 3 minuty. Odcedzić. Ostudzić.Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżeczce masła. Na każdego naleśnika kłaść troszkę szynki, pieczarek, różyczki brokułu, posypać ziołami i na koniec położyć ser. Naleśniki złożyć na pół. Kłaść po dwa na rozgrzaną patelnię, trzymać pod przykryciem 2 minuty, pod koniec dodać masło, smażyć chwilę aż ser w środku się rozpuści. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Szynkę i ser żółty pokroić w plastry następnie w paseczki Brokuł obgotować 3 minuty Odcedzić Ostudzić
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Pieczarki obrać pokroić w plasterki przesmażyć na łyżeczce masła
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Na każdego naleśnika kłaść troszkę szynki pieczarek różyczki brokułu posypać ziołami i na koniec położyć ser Naleśniki złożyć na pół
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Kłaść po dwa na rozgrzaną patelnię trzymać pod przykryciem 2 minuty pod koniec dodać masło smażyć chwilę aż ser w środku się rozpuści