Sposób przygotowania:
Naleśniki jabłkowo gruskowe
Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ubijając mikserem. Ciasto nie powinno być za gęste. Smażymy naleśniki na rumiano z obu stron.
Farsz jabłkowo gruszkowy:
Jabłka i gruszki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka razem z wodą, sokiem z cytryny i miodem. !/4 masy zmiksowaćblenderem i wszystko dusićok 15 minut.
Usmażone naleśniki smarować jabłkowo gruszkowym nadzieniem i składać w trójkąty.
Farsz jabłkowo gruszkowy:
Jabłka i gruszki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka razem z wodą, sokiem z cytryny i miodem. !/4 masy zmiksowaćblenderem i wszystko dusićok 15 minut.
Usmażone naleśniki smarować jabłkowo gruszkowym nadzieniem i składać w trójkąty.