Sposób przygotowania:
Naleśniki kokosowe
Mleko wlewamy do miski, dodajemy jajka i cukier kokosowy. Miksujemy przez chwilę.
Stopniowo dosypujemy obie mąki.
Ciasto powinno być gęste ale nie za bardzo. Mąka kokosowa wchłania znacznie więcej płynów niż pszenna, dlatego w razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę mleka.
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy równe naleśniki.
Powinny być ciemne na wierzchu a białe w środku.
Stopniowo dosypujemy obie mąki.
Ciasto powinno być gęste ale nie za bardzo. Mąka kokosowa wchłania znacznie więcej płynów niż pszenna, dlatego w razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę mleka.
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy równe naleśniki.
Powinny być ciemne na wierzchu a białe w środku.
SylaUla
sammakko
Dziękuję :)