Sposób przygotowania:
Kokosowe naleśniki z budyniem jagodowym
Wiorki koksowe zalewam 1 i 1/2 szklanką gorącej wody. Odstawiam na dwie godziny. Wiórki miksuje blenderem kilka minut. Przekładam na gazę i odciskam mleczko nad garnkiem.Wiórki przekładam s powrotem do miski blendującej dolewam pozostałą wodę gorącą czyli 1i 1/2 szklanki i znowu miksuje. Przekładam na gazę i odsączam. Mleczko jest gotowe.
Mąkę przesiewam do miski, dodaję mleczko kokosowe, jajko, wodę, olej, sól. Całość miksuje blenderem.
Smażę cienkie naleśniki. Jagody miksuję blenderem, przekładam do garnka, wlewam mleczko kokosowe szklankę. Resztę mleczka rozrabiam z mączką ziemniaczaną. Jagody zagotowuje i wlewam mąkę. Budyń gotuję aż zrobi się gęsty. Cukier dodać można według uznania, Ja nie dodawałam. Naleśniki smaruję budyniem i składam, posypuje wiórkami i jagodami.
Mąkę przesiewam do miski, dodaję mleczko kokosowe, jajko, wodę, olej, sól. Całość miksuje blenderem.
Smażę cienkie naleśniki. Jagody miksuję blenderem, przekładam do garnka, wlewam mleczko kokosowe szklankę. Resztę mleczka rozrabiam z mączką ziemniaczaną. Jagody zagotowuje i wlewam mąkę. Budyń gotuję aż zrobi się gęsty. Cukier dodać można według uznania, Ja nie dodawałam. Naleśniki smaruję budyniem i składam, posypuje wiórkami i jagodami.
mleczko kokosowe powstałe z wiórków kokosowych
ciasto na naleśniki zarobione
naleśnki smażone na patelnii
budyń jagodowy powstały z jagód mrożonych
misia5
lukrowanepierniczki
robaczek
Czekoladka 2
ciasteczka