Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpinakiem to smaczny i zdrowy obiad, dla wszystkich dbających o zdrowie i figurę.

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpinakiem

Składniki:

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpinakiem

 

  • Ciasto:
  • 1 jajko
  • 1 szkl wody
  • 1 szkl mąki z cieciorki
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mąki cieciorki ze szpinakiem
Składniki na ciasto dokładnie roztrzepać i odstawić do lodówki na około 30 minut. Następnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego smażyć naleśniki.

W tym czasie przygotowywać również nadzienie.

Rozmrożony szpinak wyłożyć na patelnię i podgrzewać odparowując wodę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ser i całość podsmażyć.

Na koniec doprawić do smaku pieprzem i solą Naleśniki smarować farszem szpinakowym i zwijać w ruloniki.