patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne bardzo delikatne i puszyste naleśniki na bazie mleka migdałowego z siemieniem lnianym mielonym. Pyszne.

Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem

 

  • 300 ml mleka migdałowego
  • 150 ml wody mineralnej lekko gazowanej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki np pszennej
  • 3 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • Olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem
Do miski wlewam mleko migdałowe, wodę gazowaną, siemię lniane mielone, mąkę, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy, jajka, olej kokosowy. Całość dokładnie miksuję. Na rozgrzaną patelnię daje oleju kokosowego.

Następnie za pomocą łyżki nakładam jedną porcję. Smażę z obu stron na rumiano.

Podaję z ulubiinymi dodatkami.
Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem
Do miski wlewam wodę , mleko migdałowe oraz jajka.
Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem
Następnie dodaję pozostałe składniki w tym mąkę.
Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem
Całość dokładnie miksuję na jednolitą masę.
Naleśniki z mleka migdałowego i siemieniem
Naleśniki smażę na rumiano z obu stron.