Sposób przygotowania:
Omlet ze szparagami
Z białych szparagów odłamać końcówki i obrać łodygi obieraczką, następnie gotować 5 minut we wrzątku z dodatkiem niewielkiej ilości soli i cukru.
Białka jajek ubić na sztywną pianę, zmiksować żółtkami, wymieszać z jogurtem, mąką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i częścią posiekanego szczypiorku.
Masę jajeczną wylać na średnio rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju, na wierzchu ułożyć szparagi. Kiedy spód się zezłoci, delikatnie odwrócić.
Gotowy omlet posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Białka jajek ubić na sztywną pianę, zmiksować żółtkami, wymieszać z jogurtem, mąką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i częścią posiekanego szczypiorku.
Masę jajeczną wylać na średnio rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju, na wierzchu ułożyć szparagi. Kiedy spód się zezłoci, delikatnie odwrócić.
Gotowy omlet posypać szczypiorkiem. Smacznego :)