Sposób przygotowania:
Chrupiące, panierowane szparagi
Umyte szparagi włożyć do garnka z lekko posoloną wodą, zagotować. Gotować około 4-5 minut. Odcedzić
Jajka roztrzepać, dodać sol i pieprz ( ilość według uznania).
Na patelni rozgrzać olej. Ugotowane szparagi skropić sokiem z cytryny.
Szparagi najpierw obtaczać w mące, potem w jajku, na końcu w bułce tartej. Układać na rozgrzanym oleju i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron.
Usmażone ułożyć na papierze kuchennym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Tak przyrządzone szparagi są doskonale same w sobie ale jeszcze lepsze z jakimś dipem, na przykład jogurtowo- czosnkowym lub z awokado.
Jajka roztrzepać, dodać sol i pieprz ( ilość według uznania).
Na patelni rozgrzać olej. Ugotowane szparagi skropić sokiem z cytryny.
Szparagi najpierw obtaczać w mące, potem w jajku, na końcu w bułce tartej. Układać na rozgrzanym oleju i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron.
Usmażone ułożyć na papierze kuchennym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Tak przyrządzone szparagi są doskonale same w sobie ale jeszcze lepsze z jakimś dipem, na przykład jogurtowo- czosnkowym lub z awokado.