Sposób przygotowania:
Naleśniki nadziewane Leczo
Do naczynia wlewamy wodę,wbijamy jajka,wsypujemy mąkę,sól i dodajemy olej.Mieszamy dokładnie wszystkie składniki trzepaczką na jednolitą masę (nie ubijając). Smażymy naleśniki na małej patelni. Umyte, osuszone pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na małej ilości oleju i przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w półksiężyce i również smażymy,dodajemy do pieczarek. Paprykę umytą, osuszoną przekroić na cztery części i posiekać w paseczki,obsmażyć dołączyć do pieczarek z cebulą. Kiełbasę kroimy w grubą kostkę smażymy i łączymy z resztą składników. Doprawiamy koncentratem pomidorowym,majerankiem,solą i pieprzem mieszamy ,podlewamy szklanką wody, i dusimy w garnku pod przykryciem 30 min.Z tak przygotowanym leczo zawijamy naleśniki w rulon zamknięty.Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i kładziemy na górę żółty ser,zapiekamy w 180 c przez 30 min.