Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Naleśniki ,,od serca,,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Właściwie powinnam napisać z serca :). Był krupnik na serduszkach to musi być coś z serduszkami.

Naleśniki ,,od serca,, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ,,od serca,,

 

  • serduszka ( 10 szt. )drobiowe z zupy
  • żołądki ( 5 szt. ) z zupy
  • włoszczyzna ugotowana z zupy
  • 5-6 ugotowanych grzybów suszonych
  • 2 duże ( lub 4 małe) cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 5 łyżek otrębów pszennych
  • 3 łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ,,od serca,,
Zrobić ciasto naleśnikowe miksując mąkę z jajkami, mlekiem , 2 łyżkami oleju, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli. Odstawić na 20 minut by ,, dojrzało". Cebule obrać i drobno usiekać- usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Zmielić serca,żołądki, grzyby i warzywa z zupy . Wymieszać składniki farszu tj. zmielone serca, żołądki z warzywami i grzybami, cebulę. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i maggi w płynie. Smażyć naleśniki na natłuszczonej i mocno rozgrzanej patelni. Usmażone naleśniki zsunąć delikatnie z patelni na talerz. Nakładać farsz na naleśniki . Zwijać w rulonik . Podawać albo na świeżo albo podsmażone z czystą zupą do popicia ( barszcz czerwony , pomidorowa, rosół ) i jakąś surówką .
Naleśniki ,,od serca,,
Przygotowac ciasto naleśnikowe i odstawić na moment
Naleśniki ,,od serca,,
Przygotować farsz ze zmielonych serc-żołądków-warzyw-grzybów i otrębów
Naleśniki ,,od serca,,
Usmażyć naleśniki na natłuszczonej i mocno rozgrzanej patelni
Naleśniki ,,od serca,,
Naleśniki smarować farszem i rolować lub składać w kopertę