Sposób przygotowania:
Naleśniki ,,od serca,,
Zrobić ciasto naleśnikowe miksując mąkę z jajkami, mlekiem , 2 łyżkami oleju, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli. Odstawić na 20 minut by ,, dojrzało". Cebule obrać i drobno usiekać- usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Zmielić serca,żołądki, grzyby i warzywa z zupy . Wymieszać składniki farszu tj. zmielone serca, żołądki z warzywami i grzybami, cebulę. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i maggi w płynie. Smażyć naleśniki na natłuszczonej i mocno rozgrzanej patelni. Usmażone naleśniki zsunąć delikatnie z patelni na talerz. Nakładać farsz na naleśniki . Zwijać w rulonik . Podawać albo na świeżo albo podsmażone z czystą zupą do popicia ( barszcz czerwony , pomidorowa, rosół ) i jakąś surówką .