luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Naleśniki wegetariańskie z kalarepą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sezonowo, kolorowo, smacznie i lekko: polecamy naleśniki wegetariańskie z duszoną kalarepką.

Naleśniki wegetariańskie z kalarepą

Składniki:

Naleśniki wegetariańskie z kalarepą

 

  • na 3 osoby
  • 6 naleśników
  • 4 kalarepki
  • 1 łyżeczka kucharka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • szczypta bazylii
  • natka selera
  • 2 listki pora
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka szczypiorku
  • koperek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki wegetariańskie z kalarepą
Kalarepki obrać i pokroić na niezbyt drobne paski, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać łyżeczkę kucharka i pogotować ok 10 min. Odcedzić, dodać olej i pokrojone pomidory oraz natkę selera i posiekane listki pora. doprawić solą pieprzem i szczyptą bazylii. Smażyć mieszając ok 5-7 min. na koniec dodać koncentrat pomidorowy i szczypiorek. Naleśniki nadziewać i składać na pół, podać po dwa na osobę. Posypać koperkiem i świeżą bazylią.