lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Naleśniki wielkopolskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi o. godziny.

Naleśniki wielkopolskie

Składniki:

Naleśniki wielkopolskie

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki wielkopolskie
Na samym początku mąkę łączymy z 2 szklankami świeżego mleka, szklanką gazowanej wody i 2 jajkami.Potem wszystko mieszamy mikserem. Podczas miksowania dodajemy szczyptę soli.Następnie masę wylewamy porcjami na rozgrzany olej. I smażymy z obu stron na złoty kolor.Kolejno 2 duże pomidory sparzamy, następnie obieramy ze skórki i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Potem pieczarki obieramy ze zbędnej skórki i kroimy w plastry. Później smażymy je na rozgrzanym oleju.Następnie dodajemy do nich po trochu pomidory i mięso mielone.Pod koniec naszej pracy farsz przyprawiamy pieprzem, solą, papryką chili, oraz oregano.I wszystko dusimy pod przykryciem 20 minut.Po minięciu 20 minut dodajemy osączoną kukurydzę i razem mieszamy.Następnie porcje farszu równomiernie rozkładamy na naleśnikach. Potem składamy je na pół i potem jeszcze raz w pół w koperty.